Liikuntayrittämisen iloa

Ihanteellista on saada tehdä työkseen sitä, mikä on lähellä sydäntä. Liikuntaparkissa Lempäälässä kyllä näkyy tekemisen ilo, yritteliäisyys ja sitä kautta rohkeus kehittää yritystä eteenpäin. Avista-Tileissä on saatu 8 vuoden ajan seurata Liikuntaparkin tarinaa, aina liikuntakeskuksen rakentamisesta lähtien.

Liikuntaparkin yrittäjää Minna Rajamäkeä on aina kiehtonut yrittäjyys jo myyntialalla aiemmin toimiessaan. Hoitovapaansa aikana hänelle alkoi kehittyä ajatus työn, kodin harrastusten ja lasten yhdistämisestä. ”Olisi ihanaa pitää omaa liikuntaleikkikoulua”, Minna totesi aikoinaan ja siitä suunnitelmat lähtivätkin eteenpäin.

Yritystoiminnan alkaessa yrittäjän työpäivät olivat pidempiä, mutta tänä päivänä digitaalinen kehitys on helpottanut erilaisia toimintoja, mm. ovien avaamisen verkossa. Digitalisaatio ja henkilökohtaisten kontaktien vähentäminen ovat olleet merkittävä muutos toiminnan kehittyvään suuntaan myös korona-aikana, joka muuten on tuonut haasteita myös liikunta-alalle. Toisaalta korona-ajan pysähdys on tuonut mahdollisuuden muutoksille. Minna on ottanut hiljattain käyttöön uuden liikunta-alalle räätälöidyn sähköisen ohjelmiston, jolla hallitaan sekä Liikuntaparkin toiminnanohjausta että taloushallintoa.

Tänä päivänä Liikuntaparkki työllistää kahdessa isossa liikuntahallissa useita liikunta-alan ja hyvinvointialan yrittäjiä ja eri lajeja on kattavasti mailapeleistä erilaisiin ohjattuihin ryhmäliikuntatunteihin. Minna pitää tärkeänä seurata alan kehitystä kysynnän mukaan: tästä esimerkkinä mukaan otettu eSport sekä padel. Kesällä 2021 on suunnitelmissa rakentaa myös uusi padel-kenttä vastaamaan lajin suurta kysyntää.

Minna korostaakin tekemisen iloa ja toteaa hyvin: ”Jokaisessa ihmisessä pitäisi asua yrittäjä”. Parasta yrittäjyydessä on, kun töihin lähteminen tuntuu kuin siirtyisi kodista toiseen.