Blogi

Uusi yrittäjä – kevytyrittäjyys vs. tilitoimistopalvelu

Kampaamoyrittäjä Noora Vintola otti rohkean askeleen ja lähti yrittäjäksi heti opinnoista valmistuttuaan viime keväänä. Noora päätti lähteä yrittäjäksi halusta määrittää itsenäisesti työaikansa ja -tyylinsä. Vaikka yrittäjyyden velvollisuudet olivatkin tiedossa, alku yllätti kuitenkin nuoren yrittäjän. ”Haasteita oli alussa ihan kaiken kanssa, tarvitsin apua kaikessa kirjanpitoon liittyvässä ja ylipäätään yrittäjänä olemisesta”, kertoo Noora.

Noora aloitti yritystoiminnan kevytyrittäjänä, mutta huomasi nopeasti,

Avista-Tileille Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti

Tilitoimistollemme on myönnetty Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti. Suomen Asiakastieto myöntää tämän sertifikaatin yrityksille, jonka Rating Alfa-luottoluokitus on ollut AAA tai AA+ vähintään kolmena peräkkäisenä vuonna. Noin 12 % suomalaisista yrityksistä täyttää sertifikaatin tiukat kriteerit.

Luokitus todentaa yrityksen positiiviset taustatiedot sekä erinomaisen maksukäyttäytymisen ja taloudelliset tunnusluvut. Sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä ja vastuullisella pohjalla. 

Taksiyrittäjien muutosvuodet

Taksiautoilija on yksi perinteisimmiksi mielletyistä palvelualan ammateista. Sana taksi tuo Suomessa pääsääntöisesti mielikuvan luotettavasta, mukavasta asiakaspalvelijasta, siististä autosta ja miksei perinteisestä silkkitakistakin. Vaikka ala on ollut muutoksissa viimeiset vuodet, taksiyrittäjät haluavat edelleen turvata asiakkailleen turvallisen, hyvän ja luotettavan palvelun.

Kesällä 2018 voimaan tullut ja paljon keskusteluakin aiheuttanut uusi taksilaki on vaikuttanut monen taksiyrittäjän toimintaan. Sen päälle tullut koronavuosi on viimeistään vaatinut yrittäjiltä sitkeyttä ja muutoksiin sopeutumista.

Liikuntayrittämisen iloa

Ihanteellista on saada tehdä työkseen sitä, mikä on lähellä sydäntä. Liikuntaparkissa Lempäälässä kyllä näkyy tekemisen ilo, yritteliäisyys ja sitä kautta rohkeus kehittää yritystä eteenpäin. Avista-Tileissä on saatu 8 vuoden ajan seurata Liikuntaparkin tarinaa, aina liikuntakeskuksen rakentamisesta lähtien.

Liikuntaparkin yrittäjää Minna Rajamäkeä on aina kiehtonut yrittäjyys jo myyntialalla aiemmin toimiessaan. Hoitovapaansa aikana hänelle alkoi kehittyä ajatus työn,

Kärävä Oy kasvaa ja kehittää

Puunjalostusyritys Kärävä Oy on viime vuosina kehittänyt voimakkaasti toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmäänsä hyödyntämällä automatisoinnin ja digitalisaation etuja säilyttäen kuitenkin käsityön ja kotimaisuuden laadukkaissa tuotteissaan. Pirkkalassa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta lähtee maailmalle puutuotteita jalostettuna eri tarpeisiin.

Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soinin mukaan toimintojen sähköistäminen on parantanut yrityksen tietojen käsittelyä: tieto on ajantasaista, sitä on helppo seurata ja jäsennellä riippumatta ajasta tai sijainnista.

Luovaa ja suunnitelmallista yksinyrittäjyyttä: mainostoimisto Polka Creative

Kun yrittäjä pyörittää firmaansa yksin, työpäivä koostuu oman alan perustyön lisäksi monenlaisista yrityksen juoksevista asioista. Pienyrittäjä käyttää usein aikaansa päivän aikana myös it-asioiden hoitamiseen, myymiseen, tuotehankintoihin ja laskutukseen, jolloin toimivien verkostojen tärkeä rooli korostuu.

Hämeenlinnassa graafiseen suunnitteluun erikoistuneen mainostoimisto Polka Creativen yrittäjänä vuodesta 2014 lähtien toiminut Virpi Koljonen on kokemuksensa myötä löytänyt tasapainoisen rytmin sekä oman yrityksensä hoitamiseen että asiakasyritysten markkinointi- ja mainontasuunnitteluun.

Yhdistystoimintaa yhteiseksi hyväksi

Suomi on yhdistysten maa. Moni urheiluseura, harrastus- ja aktiviteettijärjestö toimii vapaaehtoisvoimin ja nämä seurayhdistykset ylläpitävät osaltaan monen paikkakuntalaisen harrastus- ja virkistystoimintaa ilman, että moni meistä tulee ajatelleeksikaan taustalla tehtyjä talkootunteja.

Kylmäkosken Veikot ry eli Kylve on yli 100-vuotias seura, joka on perustettu mahdollistamaan ja edistämään alueen liikuntaharrastusta. Toiminta perustuu tänäkin päivänä pitkälti vapaaehtoisiin aktiiveihin, jotka hoitavat kenttien ja ratojen kunnossapitoa,

Tilitoimistomme tarina

Jokaisella yrityksellä on oma tarinansa ja historiansa. Avista-Tilien tarina lähtee jo 80-luvulta jatkuen edelleen perheyrityksenä. Yrityksen perustajan toiminta-ajatus on säilynyt tähän päivään asti, vaikka työkalut ja ohjelmistot ovat muuttuneet paljonkin.

Avista-Tilien syntymävuonna 1987 yrityksen perustaja Helena Mönttinen teki kirjanpidon vielä kynällä tilikirjaan, kirjoituskone oli uusinta uutta ja yhteydenpito asiakkaisiin hoidettiin lankapuhelimella ja henkilökohtaisesti tapaamalla tai modernisti faksilla. Verohallinnon toimipisteellä asioitiin säännöllisesti ja paperidokumentit kuitattiin monin leimoin.

Etätyössä rannalla

Kyllä! Kaunis sää, luonnonrauha ja läppäri. Kuulokkeet korvilla Ahvenisjärven rannalla kuunnellen ohjelmistokoulutusta ja työstäen taloushallinnon raportteja. Mukavaa ja piristävää vaihtelua perinteiseen toimistotyötön. 

Etätyö on tänä vuonna tullut tutuksi toimistoissa ja viimeistään nyt on otettu työyhteisöissäkin melkoisia digiloikkia. Korona on heilauttanut yritysten arjen päälaelleen ja osalla yrityksistä tämä aikakausi on ollut selviämistaistelua. Yrittäjistä löytyy kyllä ihailtavaa sitkeyttä, sopeutumiskykyä ja kekseliäisyyttä;