Blogi

Kärävä Oy kasvaa ja kehittää

Puunjalostusyritys Kärävä Oy on viime vuosina kehittänyt voimakkaasti toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmäänsä hyödyntämällä automatisoinnin ja digitalisaation etuja säilyttäen kuitenkin käsityön ja kotimaisuuden laadukkaissa tuotteissaan. Pirkkalassa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta lähtee maailmalle puutuotteita jalostettuna eri tarpeisiin.

Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soinin mukaan toimintojen sähköistäminen on parantanut yrityksen tietojen käsittelyä: tieto on ajantasaista, sitä on helppo seurata ja jäsennellä riippumatta ajasta tai sijainnista.

Luovaa ja suunnitelmallista yksinyrittäjyyttä: mainostoimisto Polka Creative

Kun yrittäjä pyörittää firmaansa yksin, työpäivä koostuu oman alan perustyön lisäksi monenlaisista yrityksen juoksevista asioista. Pienyrittäjä käyttää usein aikaansa päivän aikana myös it-asioiden hoitamiseen, myymiseen, tuotehankintoihin ja laskutukseen, jolloin toimivien verkostojen tärkeä rooli korostuu.

Hämeenlinnassa graafiseen suunnitteluun erikoistuneen mainostoimisto Polka Creativen yrittäjänä vuodesta 2014 lähtien toiminut Virpi Koljonen on kokemuksensa myötä löytänyt tasapainoisen rytmin sekä oman yrityksensä hoitamiseen että asiakasyritysten markkinointi- ja mainontasuunnitteluun.

Yhdistystoimintaa yhteiseksi hyväksi

Suomi on yhdistysten maa. Moni urheiluseura, harrastus- ja aktiviteettijärjestö toimii vapaaehtoisvoimin ja nämä seurayhdistykset ylläpitävät osaltaan monen paikkakuntalaisen harrastus- ja virkistystoimintaa ilman, että moni meistä tulee ajatelleeksikaan taustalla tehtyjä talkootunteja.

Kylmäkosken Veikot ry eli Kylve on yli 100-vuotias seura, joka on perustettu mahdollistamaan ja edistämään alueen liikuntaharrastusta. Toiminta perustuu tänäkin päivänä pitkälti vapaaehtoisiin aktiiveihin, jotka hoitavat kenttien ja ratojen kunnossapitoa,

Tilitoimistomme tarina

Jokaisella yrityksellä on oma tarinansa ja historiansa. Avista-Tilien tarina lähtee jo 80-luvulta jatkuen edelleen perheyrityksenä. Yrityksen perustajan toiminta-ajatus on säilynyt tähän päivään asti, vaikka työkalut ja ohjelmistot ovat muuttuneet paljonkin.

Avista-Tilien syntymävuonna 1987 yrityksen perustaja Helena Mönttinen teki kirjanpidon vielä kynällä tilikirjaan, kirjoituskone oli uusinta uutta ja yhteydenpito asiakkaisiin hoidettiin lankapuhelimella ja henkilökohtaisesti tapaamalla tai modernisti faksilla. Verohallinnon toimipisteellä asioitiin säännöllisesti ja paperidokumentit kuitattiin monin leimoin.

Etätyössä rannalla

Kyllä! Kaunis sää, luonnonrauha ja läppäri. Kuulokkeet korvilla Ahvenisjärven rannalla kuunnellen ohjelmistokoulutusta ja työstäen taloushallinnon raportteja. Mukavaa ja piristävää vaihtelua perinteiseen toimistotyötön. 

Etätyö on tänä vuonna tullut tutuksi toimistoissa ja viimeistään nyt on otettu työyhteisöissäkin melkoisia digiloikkia. Korona on heilauttanut yritysten arjen päälaelleen ja osalla yrityksistä tämä aikakausi on ollut selviämistaistelua. Yrittäjistä löytyy kyllä ihailtavaa sitkeyttä, sopeutumiskykyä ja kekseliäisyyttä;