Etätyössä rannalla

Kyllä! Kaunis sää, luonnonrauha ja läppäri. Kuulokkeet korvilla Ahvenisjärven rannalla kuunnellen ohjelmistokoulutusta ja työstäen taloushallinnon raportteja. Mukavaa ja piristävää vaihtelua perinteiseen toimistotyötön. 

Etätyö on tänä vuonna tullut tutuksi toimistoissa ja viimeistään nyt on otettu työyhteisöissäkin melkoisia digiloikkia. Korona on heilauttanut yritysten arjen päälaelleen ja osalla yrityksistä tämä aikakausi on ollut selviämistaistelua. Yrittäjistä löytyy kyllä ihailtavaa sitkeyttä, sopeutumiskykyä ja kekseliäisyyttä; sitähän yrittäjyys jo itsessään on tavallisessakin arkityössä. 

Tällainen erikoinen aikakausi pistää miettimään ja huomaamaan elämän realiteetit. Käytätkö aikasi tärkeisiin asioihin ja voisiko joitain tavaksi tulleita tapoja muuttaa. Voisiko jotkin uudet toimintamallit ottaa käyttöön jatkossakin sinne normaaliin työarkeen. Ehkä sähköisyyden tuomat mahdollisuudet voisi hyödyntää työympäristön ja omien toimintatapojen kehittämisessä. 

Uskaltaessaan siirtyä tutulta mukavuusalueelta johonkin uuteen saattaa huomata, kuinka helposti sitä juurtuu tekemään totuttuja asioita, vaikka muutos on lopulta pieni ja vaatii vain sen oman ajatusmaailman muuttamisen. Kun hetken katsoo asiaa kauempaa, voi nähdä lähelle. Yhtä kaikki, eläminen ja yrittäminen on jatkuvaa muutosta ja sehän tästä hurjan jännittävää tekeekin.