Luovaa ja suunnitelmallista yksinyrittäjyyttä: mainostoimisto Polka Creative

Kun yrittäjä pyörittää firmaansa yksin, työpäivä koostuu oman alan perustyön lisäksi monenlaisista yrityksen juoksevista asioista. Pienyrittäjä käyttää usein aikaansa päivän aikana myös it-asioiden hoitamiseen, myymiseen, tuotehankintoihin ja laskutukseen, jolloin toimivien verkostojen tärkeä rooli korostuu.

Hämeenlinnassa graafiseen suunnitteluun erikoistuneen mainostoimisto Polka Creativen yrittäjänä vuodesta 2014 lähtien toiminut Virpi Koljonen on kokemuksensa myötä löytänyt tasapainoisen rytmin sekä oman yrityksensä hoitamiseen että asiakasyritysten markkinointi- ja mainontasuunnitteluun. Luovassa työssä vaaditaan aikaa ja keskittymistä uusiin ideoihin ja Virpi pyrkiikin suunnittelemaan kunkin viikon työrytmin etukäteen mahdollisimman tarkasti sähköiseen kalenteriinsa. ”Olen itse vastuussa omasta ajankäytöstäni, siitä missä ja milloin teen työni, ja se on mahtavaa!”, Virpi sanoo.

Alun perin Virpi päätti lähteä itsenäiseksi yrittäjäksi 15 vuoden graafisen alan työkokemuksensa jälkeen, jotta pystyi olemaan vahvemmin mukana alansa uudistamisessa. Virpi kertoo, että on yrittäjänä saanut käyttää monipuolisemmin graafisen suunnittelun taitojaan ja mahdollisuuden kehittyä osaajaksi muun muassa verkkosivujen suunnittelussa. ”Jokainen asiakkuus ja projekti ovat keinoja kehittyä työssään paremmaksi”, Virpi miettii ja suosittelee muillekin rohkeasti kokeilemaan yrittäjyyttä.

Polka Creativen kirjanpito hoituu Finagon Tallennus -ohjelmalla; Virpi kuvaa kuitit kännykällä taloushallinto-ohjelmaan, josta kirjanpitäjä saa ne työstettäväkseen. Yrityksen tiliote tulee pankista sähköisesti suoraan ohjelmistoon, jolloin paperia ei tulostella ja yrityksen taloushallinto kulkee käytännössä mukana kännykässä tai tietokoneella. Yrittäjänä Virpi arvostaa taloushallinnon luotettavuutta, säännöllisyyttä ja helppoutta, jolloin aikaa jää omaan tuottavaan työhön.

”Vaikka yritykseni taloushallinto on yksinkertaista ja hoidan laskutuksen itse, halusin sen silti luotettavan tilitoimiston hoidettavaksi. Tarvittaessa voin aina kysyä ja saan nopeasti vastauksen viesteihini. Haluan pysyä ajan tasalla yrityksen taloudellisesta tilanteesta, joten silmäilen kuukausittaiset tuloslaskelma- ja tasetiedot. Isossa kuvassa minulle riittää, että yritykseni tarkemmat taloustiedot löytyvät tarvittaessa Finagon ohjelmistosta.”, Virpi kertoo.